O nas

Podravski vinorodni okoliš slovi po kvalitetnih in elegantnih vinskih sortah. Specifična sestava tal je posebnost, ki razlikuje našo lokacijo vinogradov od ostalih v vinorodnem okolišu in omogoča kakovostna bela vina.

Izjema ni niti blagovna znamka RigoVino, kjer kombinacija sestave tal, skrbno negovanje vinograda in ljubezen ter veselje do dela in vina, zagotovijo kvaliteten vinski letnik. Za več informacij ali naročilo nas kontaktirajte.

Tradicija

115 let je od tega, ko so se na naši kmetiji v Rošpohu, pod Svetim Urbanom, zasadili prvi trsi. Ljubezen do vzgoje vinogradov je vrlina, ki se prenaša iz generacije v generacijo. Tako ostaja dediščina prednikov v rokah mladih, ki s trdim delom in velikimi upi ohranjajo tradicijo živo. V želji delati dobro in ustvarjati kvalitetne produkte, spoštljivo povzemamo elemente zgodovine in dodajamo pridih mlade energije.

Klet

Hiša, v kateri se nahaja čudovita vinska klet iz leta 1868, je v družinski lasti že od leta 1902. Vseskozi nas spremlja Sveti Urban, zavetnik vinogradnikov in vina, ki je svoje mesto dobil nad vhodom v vinsko klet. Po ljudskem izročilu le-ta varuje pridelek.

Danes in jutri

Leta 2013 smo ustanovili blagovno znamko RigoVino. Vinograd, ki ga trenutno obdelujemo ima okrog 8000 trsov in obsega sorte, laški rizling, rumeni muškat, beli pinot ter nekaj ranine. Povprečna starost vinogradov je 35 let, zatorej lahko trdimo, da so naša vina bogata in mineralno polna. Z močno voljo, vztrajnostjo in trdim delom, verjamemo, da bomo lahko na naši družinski kmetiji nadaljeval tradicijo, ki se je v družini kalila več kot stoletje.

 

RigoVino, Aleksander Rigo - Rošpoh del 60, Kamnica - info@rigovino.si - +386 40 166 963 - www.rigovino.si - Facebook - Instagram